Marma Therapie


Levenskracht en energie

Marma therapie, een essentieel aspect van de Ayurvedische geneeskunde, vindt zijn oorsprong in het eeuwenoude Indiase medische systeem. Het woord "Marma", afkomstig uit het Sanskriet, duidt op de vitale punten in het lichaam waar levenskracht en energie zich verenigen.

Vergelijkbaar met de acupunctuurpunten in de Chinese geneeskunde, onderscheidt Marma zich door zijn benadering en toepassing. Hier worden de punten zachtjes gestimuleerd met de vingers, duimen, handen of speciale kruidenoliën, zonder het gebruik van naalden, wat de behandeling veilig en niet-invasief maakt.

Het lichaam herbergt 117 belangrijke Marma-punten, elk verbonden met specifieke organen, weefsels, zenuwen en energiekanalen. Door deze punten te activeren, wordt de levensenergie of "prana" gestimuleerd, blokkades worden opgeheven, het bewustzijn stroomt vrij en het lichaam vindt zijn natuurlijke balans terug.

Waar is marma therapie goed voor?

Marma therapie biedt een veelzijdige benadering, afhankelijk van individuele behoeften en aandoeningen. Het kan dienen voor pijnverlichting, bevordering van de doorbloeding, verlichting van spierspanning, stimulatie van het immuunsysteem, ontgifting en verbetering van de algehele gezondheid.

Naast fysieke voordelen heeft Marma therapie ook impact op emotioneel en mentaal welzijn. Het helpt bij emotionele zuivering, vermindering van stress, angst en slapeloosheid, en bevordert ontspanning en mentale helderheid.

Elke individuele ervaring van Marma therapie is uniek, variërend van diepe ontspanning tot het opwellen en verwerken van intense gevoelens, alles op een zachte en veilige manier.

Praktische informatie
Duur: 90 minuten
Prijs: €125,00

Meer weten over de mogelijkheden bij Brette Hoanne?


Heb je vragen over wat er allemaal mogelijk is op onze locatie. Neem dan contact met ons op.

Contact