Inspiratieavonden


Inspiratie opdoen?

Heb je altijd al een ijsbad willen nemen? De kracht van een drum journey willen ervaren? Of een ademhalingssessie willen doen? Op onze inspiratieavonden word je gegarandeerd blij verrast.

Er zijn tal van bijzondere, en vaak hele oude, technieken, die we in onze Westerse wereld zijn vergeten. Juist in deze tijd, waarin we maar doorjakkeren, is het fijn om af te stemmen op je innerlijke stem, je behoeftes en je energie. Laat de energie weer stromen en heel van binnenuit. 

Stem af op jezelf

Spirituele evenementen

‘Zelfkennis is het begin van alle wijsheid’, sprak Socrates lang geleden al. We organiseren uiteenlopende spirituele evenementen om je bewustzijn te vergroten en jezelf te ontwikkelen: 

 • voice healing
 • voice expression
 • meditatie
 • klankschalen sessie

Agenda 2024

 • 29 juni 2024 - Pranayama's

  Pranayama betekent letterlijk: het vergroten van je levensenergie. Het zijn ademhalingsoefeningen voor het versterken en onderhouden van je fysieke, mentale en spirituele gezondheid.

  Vanuit haar ayurvedische kennis gaat Karlijn je meenemen met een reeks pranayama's (ademhalingsoefeningen). Ze gaat een stuk uitleggen over het belang van een ochtend ritueel, wat je zou kunnen doen & waarom dit voor iedereen verschillend is en geeft een korte uitleg over wat ayurveda precies is.

  Daarna gaan we aan de slag met de pranayama's om jouw levensenergie te vergroten, emotionele blokkades op te heffen, je zenuwstelsel tot rust te brengen en innerlijke vrede te ervaren. Als aflsuiting hebben we een begeleide meditatie om jouw onverteerde emoties te helen.

  Informatie:
  Inspirator - Karlijn Postma
  Datum - 29 juni
  Tijd - 09:00 - 10:00 (08:45 inloop) 
  Prijs - €15,00 per persoon (contant)
  Max. aantal personen - 8
  Locatie - Brette Hoanne, molenweg 10 Oosterzee

Recente activiteiten

 • 25 mei 2024 - Kunst & design markt

  Ontdek de rijkdom aan lokale creativiteit tijdens onze eerste kunstmarkt aan het Tjeukemeer!

  • Verken het werk van kunstenaars uit de omgeving
  • Diverse ontwerpers en kunstenaars presenteren hun creaties
  • Kunst en design zijn te koop
  • Geniet van heerlijke hapjes en drankjes
  • Laat je meevoeren door fijne achtergrondmuziek

  Wees welkom om de artistieke schatten van Friesland te ontdekken! Ben je een ontwerper of kunstenaar en wil je deelnemen? Klik op onderstaande knop voor meer informatie.

 • 19 april - Liquid ademreis

  Deze bijzondere plek, in de oude waterherberg, zo pal aan het Tjeukemeer nodigt ons uit onze adem te verzachten. Mee te bewegen met de golven.

  Liquid Breath® is een ontvangende ademmethode. Voorbij technieken. Uniek is dat Liquid Breath® gaat over je uitademing. Het zacht uitzuchten zonder te ‘doen’ vormt de basis. Je blaast letterlijk fysieke, mentale en emotionele spanning af en reinigt je lichaam daardoor via iedere uitademing. Zo ontstaat vanzelf een nieuwe inademing. Hiermee energetiseer je je lichaam en ontstaat nieuwe ruimte in body, spirit & mind.

  “Anders dan met andere Breathwork ademsessies hoef je deze avond niet te “werken”. Je hoeft niets te DOEN. Je maakt een reis in een aantal zachte stappen, die resulteert in diepe ontspanning en heling van jezelf.” 

  Wat meer over Joan aan de hand van haar visie: 
  “Ik draag bij aan een wereld waarin mensen de meest authentieke versie van zichzelf mogen zijn. 
  Zelfliefde en compassie omarmen we als een basisgoed, zodat iedereen een gevoel van verbondenheid ervaart in hun waardevolle rol in het leven.
  We zijn zelf de regisseurs en het is onze taak om ons eigen pad te bepalen en de kracht van binnen te voelen dat we ons eigen pad ook echt mogen bewandelen. 
  Alle waarheden laten we hiermee naast elkaar waar zijn. 
  Deze wereld is moedig, veilig, vredig en liefdevol. 
  Het is een magische plek midden in het universum waar we in harmonie met elkaar leven.” 
   
  “Ik geloof dat de mens een ongelimiteerd potentieel bezit en dat ons lichaam zichzelf kan helen. 
  Het erkennen en benutten van deze krachten leidt tot een vol en rijk leven. 
  Onze adem is een prachtig instrument om deze krachten te activeren. Ze laat ons op een diepe laag herinneren wie we in werkelijkheid zijn. 
  Door bewust met onze ademhaling om te gaan kunnen we niveaus van welzijn, heling en zelfbewustzijn ervaren die we met het blote oog niet kunnen zien. 
  Onze adem is DE poort om de connectie tussen lichaam, geest en ziel te verbinden.”
   
  Wil je meer over Joan weten neem dan gerust een kijkje op haar website: www.yogametjoan.nl 
   
  Informatie:
  Inspirator - Yoga met Joan
  Datum - 19 april
  Tijd - 19:30 - 21:30
  Prijs - € 55,00 per persoon (contant)
  Max. aantal personen - 5
  Locatie - Brette Hoanne, molenweg 10 Oosterzee

 • 22 maart 2024 - Adem sessie

  Op 22 maart verzorgt Martine Goedhart van Breathe into your Heart de inspiratie avond. Bereid jezelf voor op een reis diep naar binnen. Laat jezelf onderdompelen in de helende frequenties van breathwork en verbind je met de kern van jouw unieke Zijn.

  Deze vrijdagavond zal beginnen met een bijzondere meditatie. Een lichtreis door de chakra’s. Tijdens deze meditatie zal er via Martine een transmissie van helende frequenties plaatsvinden die precies daar naartoe gaan waar het nodig is. Wanneer de groep volledig afgestemd is, gaan we de ademsessie in. Tijdens deze anderhalf uur durende reis met prachtige chakra ondersteunende muziek zal Martine jou energetisch begeleiden, zodat jij je compleet kunt overgeven en dat mag loslaten en ontvangen wat voor jou nodig is.

  Wat houdt breathwork oftewel ademwerk in?
  Tijdens een breathwork sessie ademen we in een bepaald ritme. Hierdoor wordt ons systeem volgepompt met zuurstof en dit zorgt ten eerste voor fysieke sensaties als tintelingen in het lijf. Door een tijd lang op deze manier te ademen, komt ons lijf in een diepe staat van ‘Zijn’ en kan ons lijf opgeslagen trauma of mentale, fysieke en emotionele blokkades zoals angst, depressie, verdriet en woede los laten. Hierdoor komt er ruimte voor gevoelens van openheid, liefde, vrede, dankbaarheid, duidelijkheid en een diepe verbinding met jeZELF en alles om je heen.
  Na deze waardevolle reis naar onze binnenwereld is er tijd om je ervaring te delen en sluiten we af met thee en wat lekkers. Rond 22:00 uur ronden we de avond af.

  Een warme hartegroet, Martine

  Informatie:
  Inspirator - Martine Goedhart
  Datum - 22 maart
  Tijd - 19:00 - 22:00
  Prijs - € 55,00 per persoon (contant)
  Max. aantal personen - 5
  Locatie - Brette Hoanne, molenweg 10 Oosterzee

  Ben je enthousiast? Klik op onderstaande knop om je op te geven! 

Een eigen idee?


Wil je zelf iets organiseren bij ons? Neem gerust contact met ons op.

Ja, ik maak graag kennis

Meer weten over de mogelijkheden bij Brette Hoanne?


Heb je vragen over wat er allemaal mogelijk is op onze locatie. Neem dan contact met ons op.

Contact